Per 1 september 2024 treedt er een nieuwe ZHIA-programmamanager aan

Afbeelding
portret Erik van den Berg

De nieuwe ZHIA-programmamanager zal na de zomervakantie de huidige programmamanager - Carola Hageman - vervangen.

Erik van den Berg start per 1 september als programmamanager ZHIA.

Momenteel is Erik MT-lid bij de beleidsafdeling Onderwijs en Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en vicevoorzitter van het netwerk Hogescholen Internationale Betrekkingen (HIB) van de Vereniging Hogescholen. Bij de HvA was hij o.a. verantwoordelijk voor het oprichten en uitbouwen van de Urban Research and Education Knowledge Alliance (U!REKA), initieel een samenwerkingsverband van 7 hogescholen in Europa dat inmiddels is uitgegroeid tot een European University netwerk van meer dan 30 kennisinstellingen en organisaties.

‘Vanuit mijn ervaring in Amsterdam met kennisecosystemen zie ik innovatiedistricten als de hotspots van de hedendaagse kenniseconomie. Kennisecosystemen bieden meerwaarde in het voorbereiden van talent op de toekomst, het faciliteren van nieuwe samenwerking en innovatie en het werken aan oplossingen voor urgente maatschappelijke vraagstukken. Ik vind ZHIA een fantastisch initiatief en een uniek samenwerkingsverband om als kennis- en innovatienetwerk van vier Zuid-Hollandse hogescholen bij te dragen aan de oplossingen van de grote maatschappelijke uitdagingen in de regio. Ik heb enorm veel zin om met alle betrokkenen bij de 4 hogescholen en met de diversiteit aan kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven, ZHIA verder op de kaart te zetten en samen te bouwen aan een gezonde, gelukkige en duurzame regio. Met ZHIA hebben we goud in handen!’

Met Erik van den Berg hebben we een zeer ervaren programmamanager aangetrokken. Met zijn kennis en achtergrond zal hij ZHIA verder uitbouwen als stevig kennis- en innovatienetwerk in de regio. Daarnaast is hij een sterke toevoeging aan het team van ZHIA. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.
Elisabeth Minnemann (voorzitter ZHIA en voorzitter CvB van De Haagse Hogeschool)

Erik heeft een lange ervaring in het hoger onderwijs als docent, onderzoeker, beleidsadviseur en manager, o.a. als hoofd onderzoek bij het Tinbergen Instituut en als Director of Educational Advising bij de Fulbright Commission, een bilaterale verdragsorganisatie tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Erik van den Berg (1971) is opgeleid als historicus en studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden en de University of Texas at Austin. Hij promoveerde in 2006 bij prof. dr. Wim van den Doel op een politieke biografie van Franklin D. Roosevelt, Jr. en was als docent verbonden aan de universiteiten van Leiden en Utrecht.